site templates free download

Workshop tantra/tao massage

voor koppels die in een groep met andere stellen een cursus tantra massage willen volgen


Workshops vinden altijd plaats in een groep van maximaal 8 m/v-stellen. Individuele mannen of vrouwen verwijzen we naar onze sessies.

Jullie doen in deze workshops alle duo-oefeningen met de eigen partner. Deze workshops worden in 2 weekenden aangeboden. Na eerste weekend besluit je of je verder wilt.Lees meer verder op deze pagina.

stel koppel tantra tao workshop cursus training opleiding

Tantra met de eigen partner:

weekendworkshops voor stellen die hun relatie willen verdiepen, ervaring met Tantra is niet vereist.

Onze cursus bestaat uit 2 weekenden. Wij bevelen aan om beide weekenden te volgen, maar soms is het even genoeg, of je kiest ervoor om later nog eens aan te sluiten bij het gevorderden weekend.  

Er is steeds plaats voor 8 stellen (m/v).

De kosten zijn 170 euro per weekend per persoon. Excl overnachting en eten.

Aanvang op zaterdag 10 uur, afsluiting rond 17 uur op de zondag

In ontspannen sfeer, nemen we ruim de tijd voor uitleg en demonstratie. Met je partner ga je plezierige oefeningen doen. Jullie zullen in verbinding elkaar aandachtig aanraken, masseren, samen mediteren en yoga beoefenen.
Voor het gevorderden weekend kun je je pas inschrijven na deelname aan het basis weekend


WAT IS TANTRA?

Tantra is een in het Oosten al duizenden jaren toegepaste levenswijze. Daarbij gaat Tantra uit van een vrouwelijke beleving van de seksualiteit. Tantrische seks is geleidelijker, langduriger en gevoeliger dan seks die wordt overheerst door de mannelijke zaadlozingsreflex. De man leert door Tantra te delen in de vrouwelijke seksuele energie. Hij laat zijn jachterige drang tot zaadlozing achter zich en ontdekt de vrouwelijke kanten van zijn eigen seksualiteit. Zowel man en vrouw leren elkaar seksueel te vereren als belichaming van het mythische godenpaar Shiva en Shakti. De energie die daarbij vrijkomt verlicht hun leven in alle aspecten.


BEWUST-ZIJN IN JE RELATIE

Tantra is een avontuurlijke reis in jezelf en je relatie. We zijn gewend om veel energie te investeren in opleiding, werk en opvoeding. We begrijpen in dat geval dat het nodig is dat we bewust en zelfkritisch zijn. We investeren in het begrijpen van wat anderen willen. Maar in de liefde moet alles spontaan gaan. Het ging toch ook vanzelf, toen jullie nog verliefd waren?


VERLIEFDHEID EN DAAR VOORBIJ

De natuur heeft jullie een handje geholpen toen jullie nog verliefd waren. De roes van je hormonen maakte je blind voor wat je later zou gaan irriteren in je partner. Je verliefdheid deed je meer geven dan nemen. Door de roze bril leek je geen genoeg van elkaar te krijgen. In het alledaagse leven kan de verliefdheid snel overgaan. Je partner lijkt een ander mens geworden.

stel koppel tantra tao workshop cursus training opleiding

LEER ELKAARS WENSEN KENNEN

Leer de wensen en gevoeligheden van je partner kennen en speel daarop in. Het moeilijkste is dat je misschien niet meer weet wat je eigen wensen zijn. Ook dat zal je ontdekken, nu op een bewuste manier. We gebruiken daarbij tijdens de workshops sensuele massage, yoga, meditatie en energieoefeningen. We reiken ook technieken aan waarmee jullie thuis op een positieve manier helderheid kunnen krijgen over elkaars wensen en problemen. Niet piekeren, maar zonder veroordelen je relatie uitpluizen. Niet bekvechten, maar respectvol met elkaar communiceren. Jullie relatie bespreken jullie echter alleen zelf thuis en niet tijdens de workshops.

Je zal een nieuwe manier ontdekken om met jezelf en met elkaar om te gaan. Wanneer je deze nieuwe aanpak met behulp van meditaties in je bewustzijn inprent, zal je op een meer intuïtieve en spontane wijze door het leven gaan. Jullie vinden het gevoel terug van lichtheid en verbondenheid met een innerlijke energiestroom uit jullie verliefdheidsperiode.

MEDITATIE- , YOGA- EN SEKSUELE TECHNIEKEN

Om ruimte te maken in je hoofd zal je tijdens elke van de workshops leren mediteren door je aandacht te richten op zintuiglijke gewaarwordingen. In yoga en meditatie wordt meestal om seksuele gevoelens heengelopen. We zullen daarentegen ook ademhalings- en spieroefeningen doen gericht op het opwekken, waarnemen en richten van seksuele energie. Daarbij werken we ook met visualisatie van chakra's (energiecentra) en energiekanalen, mudra's (handgebaren) en mantra's (zingen van heilige spreuken).


De seksuele technieken zijn gericht op het leren vrijen met uitstel van zaadlozing en het ervaren van een ander orgasme bij de man. 

Bij de vrouw richten we ons op het ervaren van erotische spanning en het beleven van diverse vormen van orgasme. We onderscheiden het orgasme van de clitoris, dat van de G-plek en dat van de baarmoedermond. Daarbij besteden we ook aandacht aan uitingen als 'Amrita ('spuiten') en spontane spierbewegingen van de vagina ('Geheime Taal').

De eerste dag van eerste weekend beginnen we in luchtige kleding, later in lunghi. Tijdens de verdiepingssessie na de lunchpauze kan je naar wens je partner bloot aanraken. We streven naar een veilige sfeer in de groep zodat elk stel zichzelf kan zijn.

Het tweede weekend gaan we een stukje verder in het toepassen van seksuele technieken (vanaf erotische massage)

  • liefdevol aanraken
  • sensuele massage
  • zelfliefde
  • erotische massage
  • massage van lingam en yoni (zonder penetratie)
  • oefenen met de Innerflute
  • Voor thuis: tantrische vereniging van lingam en yoni - Maïthuna's.

In het begin kan het onwennig zijn om je partner te beminnen in aanwezigheid van andere stellen. Maar de ervaring leert dat dit een heel goede manier is om ook inderdaad op een andere manier met elkaar om te gaan. Langzamerhand maken gevoelens van weerstand plaats voor het delen in de energie van de deelnemende stellen.

stel koppel tantra tao workshop cursus training opleiding

WAT DOEN WE UITDRUKKELIJK NIET OP DE CURSUS?

Onze cursus is niet bedoeld als individuele of relatietherapie, zoals door de meeste tantra-instituten wordt gegeven. Zo worden jullie niet uitgenodigd om onder groepsdruk “blokkades te doorbreken” of om je relatieproblemen “in de groep” te leggen.

Je doet duo-oefeningen alleen met je eigen partner.

Wij passen ook geen Westerse technieken zoals Sensivity Training toe. Het nut van deze hoogstens vijftig jaar oude technieken staat immers niet vast. Wel is wel zeker dat er door dit soort technieken schade kan worden aangericht aan de persoon en/of de relatie.

Wij gaan daarentegen uit van duizenden jaren oude meditatietechnieken en seksuele ceremonies uit zowel de Hindoeïstische als de Boeddhistische Tantratraditie. Vanzelfsprekend zijn deze aan Westerse deelnemers aangepast. 

Tantra is toegankelijk voor aanhangers van allerlei geloven en voor ongelovigen, voor zover je je niet stoort aan de Oosterse tintjes van Tantra.


BEGELEIDING DOOR PADMA EN ESHAAN

We beoefenen tantra niet als beroep. Onze opzet is niet-commercieel, dat wil zeggen we streven ernaar dat kosten en opbrengsten in evenwicht zijn.

Tijdens de workshops zorgen we op de eerste plaats voor een veilige sfeer, waarin deelnemers hun eigen grenzen en die van anderen respecteren. Daartoe hebben we spelregels opgesteld, die elke deelnemer vooraf dient te ondertekenen (zie intakeformulier onderaan deze pagina).

Vaak nemen begeleiders als stel deel aan de oefeningen om een voorbeeld te geven, waarbij we tegelijkertijd de oefeningen van deelnemers op afstand observeren. Dat helpt ons bij het beantwoorden van vragen die we na een workshop per e-mail ontvangen. We raden deelnemers aan om ook thuis te oefenen. Daartoe geven we in ons cursusboek een beschrijving van de oefeningen.

Bij elke oefening geven we vooraf uitleg en instructies. Duo-oefeningen worden uitgevoerd in de intieme sfeer van beide partners. Bij deze duo-oefeningen kunnen begeleiders feedback op de uitvoering geven. Alleen met jullie uitdrukkelijke toestemming doen we daarbij iets voor met aanraking. Tijdens de verdiepingssessie na de lunchpauze kunnen begeleiders naar wens van een stel meer uitgebreid feed-back geven. 

Wij zijn geliefden en vaste partners. Tantra bracht ons samen en is nu ons levenspad. We volgden diverse tantra massage workshops. We vinden het fijn om een bijdrage te leveren aan de ontdekkingsreis van andere stellen.

Padma heeft sinds 2004 ervaring met meditatie en tantra. Volgde vele trainingen en is vooral geinspireerd door Osho, A. Almaas en Daniel Odier.

Eshaan heeft zijn passie gevonden in dans en massage om van daaruit er te zijn voor zichzelf en anderen.


KOSTEN EN AANMELDEN

Zie boven

Bij twijfels of vragen, aarzel niet om begeleiders Padma en Eshaan te mailen: PadmaEshaan@sahajayoginicinta.nl


Aanmelden voor de cursus uitsluitend via de mail. Intakeformulier wordt via de mail verstrekt.

TANTRA SAHAJAYOGINICINTACONTACT
Email: info@sahajayoginicinta.nl

Ervaring sinds 2001:

*  verdiepen van de relatie

*  helder programma

*  veilig


 

Bedankt voor je bericht!