website templates

Wat is tantra/tao?

Van cursus boek tot massage oefeningen voor thuis

Onder Tantra en Tao wordt van alles en nog wat verstaan. Wat past bij jou of jullie?

Hieronder hebben we in 12 blokjes informatie verzameld die je een beeld geven van onze visie en wat we doen.
Je vindt ook oefeningen waarmee je zelf thuis aan de slag kunt.

wat is tantra tao massage workshop sessie cursus training
 • Tantra voor twee
  - ons cursusboek

  Tantra wordt vaak geassocieerd met oosterse religie, ongeremde sex en de standjes van de Kama Sutra. Is het vrije liefde, een overblijfsel van ’love, peace and drugs’ van de jaren ’60, of een sekstherapie uit de New Age-keuken? Is het misschien meer Amerikaanse Westkust dan Oosters? In zekere zin is het allemaal waar ... en dus ook niet. Wat is dus Tantra?

 • Tantra thuis doen


  We benaderen tantra vanuit de manier waarop tantra in het Oosten al duizenden jaren is beoefend. Vanzelfsprekend wordt daarbij gezocht naar vormen die voor Westerlingen toegankelijk zijn. (...)

  Het begrip 'pad' is doelgericht: je wilt op een bepaald punt terechtkomen. Net als bij wandelingen kan dat doelgerichte frustrerend worden wanneer het doel te ver weg lijkt. Het helpt dan om je te realiseren dat je ging wandelen om onderweg te zijn. (...) Tantra is genieten. Geniet dus gewoon!

 • Zelf massage-olie maken


  Een goede massageolie vergemakkelijkt het glijden van de handen over de huid en geurt prettig. Je kunt kant-en-klare massageolie kopen maar zelf maken is wel zo leuk en goedkoper. Je hebt wel een klein trechtertje nodig. Massageolie bestaat uit twee soorten olie: basisolie en essentiële olie. (...)

  Basisolie kan je maken van diverse soorten plantaardige olie. Voorwaarde is dat de geur niet te sterk is. 

 • Bloemenmeditatie voor vrouwen

  Plaats op een schaal
  Tussen enkele waxinelichtjes
  Enkele openstaande bloemkelken
  En bloesems met stampers en meeldraden

  Zie zonder te kijken
  Zie zonder te oordelen
  Zie dat je naar jezelf kijkt
  Zoals je eigenlijk bent

  De bloem is mooi uit zichzelf
  De bij komt vanzelf om haar te bevruchten
  Of anders wel een briesje
  De bloem verlangt niet naar haar minnaar
  Maar heeft genoeg aan wat ze eigenlijk is

 • Hoe kies ik een workshop of cursus?

  In Nederland is een uitgebreid aanbod van Tantracursussen, -trainingen en -workshops te volgen. De meeste daarvan staan vermeld in de maandelijks verschijnende krant voor 'zelfontwikkeling, levensfilosofieën, therapieën en gezondheid' Koördanser. De meeste mogelijkheden zijn ook op het Internet te vinden via: tantra.startpagina.nl.

  Bepaal eerst waarnaar je op zoek bent.

 • Wie zijn de begeleiders?


  Elk begeleider of begeleidster werkt met de volgende uitgangspunten van Sahajayoginicinta: Niet-therapeutische benadering, geïnspireerd door de Oosterse Tantra, met name Van Lysebeth, Mantak Chia en Margo Anand. / Geen ervaring met yoga of meditatie vereist. /

  Leer dat je blokkades hebt opgebouwd voor je bescherming. Als je je veilig voelt, vallen ze vanzelf weg.

  / Tantra van de Linkerhand: "Tantra beoefenen zonder seks is hetzelfde als zwemmen zonder water". / Bescherming van de vaste relatie van elke deelnemer. / Respecteer je eigen grenzen en de grenzen van een ander.

 • Tantra-ritueel
  "Genieten van de vijf zintuigen"


  Je minna(a)r(es) zal je tijdens het ceremonieel een reeks plezierige gewaarwordingen aanbieden. Neem ze aan en geniet met volle teugen van elk plezier dat aan je gegeven wordt.  Gebruik het plezier om je steeds dieper op jezelf te concentreren. Tijdens het ceremonieel gaan je gewaarwordingen steeds verder naar je centrum. 

  Het gaat uitsluitend om het verkennen van je innerlijke zelf. Je minna(a)r(es) helpt je daarbij maar het gaat niet om hem of haar, maar het gaat om jou. 

 • Tantra-ritueel
  "De vijf makara's"


  Het ritueel van de Vijf Makara's is zeer oud en komt in allerlei stromingen binnen de Oosterse Tantra aan de orde. Toch is het in het Westen betrekkelijk onbekend. 


  Van Lysebeth heeft in zijn boek Tantra - een andere visie op leven en seks het ritueel van de Vijf Makara's voor een breed publiek toegankelijk gemaakt. 

  Het ritueel wordt al beschreven in de uit de 13de eeuw stammende Guptasadhana Tantra.

 • Vaakgestelde vragen
  en onze antwoorden


  (Vrouw) Bang voor vochtverlies tijdens seks.

  Helpt een Varjoli tegen voortijdige zaadlozing?

  Yoga en Tantra.

  Zaadlozing en energieverlies bij mannen. Hoe zit het bij de vrouw?


  Vragen over inschrijving, betaling en deelname.

 • De Boeddha over tantra


  Volgens een van de tantra-geschriften (de Chakrasamvara tantra) zegt de tantrische Boeddha dat hij alleen om anderen te helpen zich heeft voorgedaan als asceet.
  Zogenaamd verliet hij zijn 8000 hofdames om verlichting te bereiken.

  In werkelijkheid - zo zegt de tantrische Boeddha - is verlichting echter alleen te bereiken in de tantrische vereniging met een vrouw.

  De Boeddha zelf bereikte verlichting nog voordat hij het koninklijk paleis verliet in de vereniging van de diamanten scepter en de lotus (vajra en yoni) samen met Gopa - zijn echtgenote.

 • De tantra van Sahajayoginicinta


  Het gebeurde in de ongenaakbaar hoge plaats Uddiyana toen glorierijk schitterende yogini's bijeenkwamen om zelfverwerkelijkende wijsheid te beoefenen. Zij raakte in de staat van "onverwoestbare kosmische concentratie (Samadhi)", de gave die de kracht van verrijkte energie schenkt, rechtsstreeks afkomstig uit het verwerkelijken van de hoogste waarheid. Haar sierlijke lichamelijke uitdrukkingsvormen maakten dat de hier volgende ontwijfelbare wijsheid als een honingachtige stroom van glorierijke hemelse vreugde

  van haar bloesemende lotusgelaat vloeide.

 • De dakini


  In Tantra zoekt de beoefenaar/ster de Dakini die hem/haar zal inwijden in de Tantrische liefde. De dakini verschijnt meestal in de gedaante van een weerzinwekkende en bloeddorstige heks. Als de tantrabeoefenaar/ster zich niet laat afschrikken en hij/zij de goddelijke natuur van de dakini herkent, dan erkent hij/zij ook zijn eigen goddelijke kern. Daarna wijdt de dakini hem/haar in.

TANTRA SAHAJAYOGINICINTA

CONTACT
Email: info@sahajayoginicinta.nl

Ervaring sinds 2001:

*  verdiepen van de relatie

*  helder programma

*  veilig


Bedankt voor je bericht!