mobile site builder

Tantra thuis doen

Vrijen zonder zaadlozing

Je kan als stel het best leren vrijen zonder zaadlozing wanneer de man al heeft geleerd de spiergroepen in zijn genitale gebied te beheersen. Zie onder uitstellen zaadlozing.

Maar er is meer nodig dan het kunnen loslaten van bepaalde spiergroepen door de man. Zowel man als vrouw moeten afleren om zich bij het vrijen te richten op een snel orgasme. Hij zal haar signalen moeten leren geven wanneer hij zo opgewonden is dat hij dicht voor een zaadlozing staat. En zij moet leren daarop in te spelen, ook op een moment dat zij graag verder zou willen. Zij kan ook door waarneming leren wanneer dit punt bij hem aanbreekt. Een paar leert dit het beste wanneer zij hem met de hand en/of de mond bevredigt. Daarna kan je oefenen met neuken.


Zij speelt met hem

Doe als stel samen de oefening beschreven onder Beurtelings Mula Bandha en ontspannen tijdens de erectie. Wanneer zij hem hierbij nog niet heeft geobserveerd, doet zij dit alsnog. Daarbij is het leuk om hem verder op te winden en te plagen. Uiteindelijk neemt zij het spel met zijn penis geheel over en bewerkt de penis, het scrotum en perineum met de vinders en de mond. Allerlei technieken staan beschreven in M. Anand 'De Magie van Tantra' hoofdstuk 8 (ook afzonderlijk uitgegeven in 'Intimiteit en Extase'). Beslissend is een vooraf afgesproken signaal ('Stop' bijvoorbeeld), waarop zij elke beweging stopt en bijvoorbeeld de penis met de vlakke hand stil tegen de buik houdt. Hij laat dan de spieren van de billen, dijen, anus, perineum en penis los. De penis verwijdert zich een stukje van het lichaam en de ballen dalen een beetje. Zij kijkt goed hoe dit in zijn werk gaat. Tenslotte zal zij door dit kunstje binnenkort eindeloos kunnen genieten! Ze kan ook aan de zwelling en de donkere kleur van de eikel zien dat inderdaad een ejaculatie in aantocht is.


Neuken: beheersen van de ademhaling

Wanneer jullie er door oefening in zijn geslaagd om hem langdurig op het randje van een zaadlozing te laten genieten, wil je misschien hetzelfde proberen bij het neuken. Het komt er dan ook weer op aan om op tijd te stoppen. Nu zal ook zij moeten leren om af te zien van onmiddellijk maar kortdurend genot ten gunste van langdurig samen genieten van de vereniging. Denk eraan: als zij hem vraagt (al is het maar met haar ogen) om door te gaan, zal hij daaraan geen weerstand kunnen bieden. Het gebruikelijke ingeslepen gedragspatroon waarbij je als stel op snelle seks bent gericht, zal niet zo gemakkelijk verdwijnen. Probeer daarom de rollen om te draaien en andere standjes bij het neuken, bij voorkeur standjes waarbij hij ook passief kan blijven. Zie verder onder Maïthuna-Asana's. Dus bij 'stop', verslapt hij zijn spieren en zij stopt nu ook helemaal. Vervolgens kan hij de hieronder beschreven ademhalingstechniek toepassen wanneer hij voorzichtig opnieuw wil beginnen met neuken.

Een effectieve ademhalingstechniek om een zaadlozing bij het neuken te voorkomen, bestaat uit het omkeren van het ritme van de ademhaling. Normaal gesproken ademt hij uit bij het penetreren en ademt hij in bij het terugtrekken. Wanneer hij echter voelt dat hij 'op het randje' komt (of reeds gestopt is), gaat hij bewust letten op de ademhaling. Hij draait het ritme om terwijl hij zich meer concentreert op het terugtrekken dan op het binnendringen. Nu ademt hij bij het terugtrekken van de penis diep uit, over haar lichaam heen. Wanneer vanzelf de inademing op gang komt, laat hij de penis als het ware opzuigen door de vagina. Zij legt eveneens de nadruk op het terugtrekken. Terwijl hij langzaam terugtrekt drijft zij door spierbewegingen van de vagina de penis naar buiten en ondersteunt dit met uitademing. Wanneer hij inademt, ademt zij ook lucht in haar longen en zuigt als het ware ook de penis naar binnen.

De boven beschreven techniek is ontleend aan Van Lysebeth, die nog zeven andere technieken beschrijft in zijn boek Tantra - een andere visie op leven en seks, hoofdstuk "De beheersing van de zaadlozing":

  • Jiva Bandha (tong naar het zachte verhemelte brengen),
  • krachtig tandenknarsen (Taoïstische techniek),
  • Mula Bandha en aandacht verleggen van penis naar buik,
  • beheersen van diverse spiergroepen in en om het genitale gebied,
  • een Taoïstische techniek die aantallen slagen aanbeveelt (plus de Tantrische variant Uddiyana Bandha),
  • het afknijpen van het gebied tussen balzak en anus bij dreigende zaadlozing door het drukken van wijs- en middelvinger,
  • de zeer uitvoerig beschreven methode van de Vajroli (catheter in de pisbuis).

Er zijn ook nog middeltjes uit de apotheek die helpen bij het uitstellen van de zaadlozing.

Wanneer het neuken zonder zaadlozing regelmatig goed verloop, kunnen jullie Tantrische vereniging zonder neuken beginnen.

Tantra Sahajayoginicinta

Uitgebreide informatie, met achtergronden, vele oefeningen en tips  in de volledige versie van het cursusboek :

Tantra voor twee - voor stellen die hun relatie willen verdiepen

12de geheel herziene druk, 
116 blz. A4.

Te bestellen door het storten van 25 Euro (incl. verzend kosten) op bankrek. nr.
NL96 INGB 0003 7313 37
ten name van Prikbord te Zoetermeer met vermelding van 'boek'.

------------------------

     Naar alle thuisoefeningen

------------------------

Graag per mail aan info@sahajayoginicinta.nl uw postadres vermelden.


Verzending buiten Nederland incl. portokosten 30 Euro, BIC: INGBNL2A.