web page builder software

Tantra thuis doen

Vrijen in de uitgerekte tijd

Een heel ander tijdsperspectief voor het samen vrijen is mogelijk

Wanneer jullie dat nog niet hebben gedaan, overleg dan en maak volgende afspraken:

  • Maak op vaste momenten tijd voor elkaar. Denk eraan: tijd is prioriteit. Dus een vast dagdeel per maand of week, waarin je minstens twee uren ongestoord door telefoon, deurbel of kinderen aan elkaar besteedt. Zoek een moment waarop je allebei ook over voldoende energie beschikt. De afspraak gaat altijd door, dus ook als één van jullie geen zin in seks heeft of wanneer jullie ruzie hebben... Juist dan!
  • Laat het doel van klaarkomen bij het vrijen helemaal weg. Begin met wat je allebei lekker ontspannen vind en wat je dichter bij elkaar brengt: knuffelen, kletsen, masseren of wat dan ook.
  • Als er seksuele spanning ontstaat kan je die naar wens verder opvoeren. Hoe en tot welk punt, hangt af van je individuele vorderingen en van de wens van jullie allebei op dat moment. Vraag elkaar naar de wensen en respecteer deze. Geef zeker in het begin voorrang aan manieren van vrijen waarbij de ene partner de ander seksueel opwindt en daarna omgekeerd. Zie voor mogelijkheden de vrouwelijke en de mannelijke individuele routes.
  • Wanneer jullie allebei behoefte hebben om tegelijkertijd met elkaar te vrijen, zijn de Maïthuna-standjes erg geschikt. Daarbij wordt de penis langdurig in de vagina ingebracht. De bedoeling is niet dat jullie gaan neuken, dat wil zeggen door bewegingen van de heupen de penis in de vagina heen en weer schuiven. Er hoeft ook geen seksuele opwinding te zijn, al vergemakkelijken een erectie en vochtige schaamlippen wel het inbrengen. Opwinding kan ontstaan en weer wegebben. Het gaat erom dat je van elkaars aanwezigheid geniet. Uiteindelijk kan je de seksuele opwinding van je partner herkennen aan spontane interne spierbewegingen van vagina of penis. Je zal leren erop te reageren met eigen interne spierbewegingen. Het bewust (maar liefst spontaan) bewegen van de interne spieren in het vrouwelijke bekken en in het mannelijke bekken (en de daaruit volgende bewegingen van de penis) heet Geheime Taal. De vorderingen op dit vlak hangen af van de oefeningen op de vrouwelijke en de mannelijke individuele routes.
  • Hoe vaker je oefent, des te sneller de vorderingen. En het is ook leuk en het brengt jullie dichter bij elkaar. Ga daarom één of twee keer daags in Maïthuna, bijvoorbeeld bij het opstaan en het slapen gaan. In drie weken is niet alleen jullie relatie veel hechter geworden, maar je voelt elkaar (ook letterlijk) beter aan. En heel belangrijk: de gerichtheid op de zaadlozingsreflex is naar de achtergrond van je seksuele beleving verdwenen.

Hoe strikt moet je deze regels nemen?

De afspraken om op bepaalde momenten in de maand of week en van de dag te vrijen, neem je héél strikt! Afwijken van deze afspraken, vraagt om een ernstig gesprek van jullie beiden. Een 'vluggertje' maken of langdurig vrijen op niet-afgesproken momenten, mag natuurlijk ook nog gewoon.

Seks zonder seksuele spanning doe je natuurlijk nooit. Maar als die spanning er is en de wens om klaar te komen komt op, of zelfs om te neuken, dan geldt geen absoluut verbod. Let wel, er is bij Tantra geen enkel bezwaar tegen het orgasme van de vrouw. Wel schadelijk is de obsessionele gerichtheid van zowel man als vrouw op de zaadlozing. Het gaat er in dit stadium om dat de man ervaart dat vrijen zonder zaadlozing heel prettig kan zijn. Aan de andere kant kan ook de vrouw ervaren dat langdurig opgewonden vrijen zonder dat zij een orgasme heeft, wel degelijk ook een diepgaand en zeer bijzonder gevoel van bevrediging met zich mee kan brengen. Het is goed om je te realiseren dat het uitstellen van de zaadlozing niet alleen een taak is van de man maar evenzeer van de vrouw. Zij zal moeten leren om te stoppen met bewegen wanneer zij merkt dat een ejaculatie dreigt (of wanneer hij dat aangeeft). Voor een man is het vrijwel onmogelijk om de zaadlozing tegen te houden wanneer de vrouwelijke lichaamsbewegingen en haar gezichtsuitdrukking daarom vraagt. Zowel man als vrouw moeten dus bewust oefenen om gevoelig te worden voor het langdurige en zich over het gehele lichaam uitgebreide orgasme dat centraal staat in de Tantrische ervaring.

Vervolg: vrijen zonder zaadlozing.

Tantra Sahajayoginicinta

Uitgebreide informatie, met achtergronden, vele oefeningen en tips  in de volledige versie van het cursusboek :

Tantra voor twee - voor stellen die hun relatie willen verdiepen

12de geheel herziene druk, 
116 blz. A4.

Te bestellen door het storten van 25 Euro (incl. verzend kosten) op bankrek. nr.
NL96 INGB 0003 7313 37
ten name van Prikbord te Zoetermeer met vermelding van 'boek'.

------------------------

     Naar alle thuisoefeningen

------------------------

Graag per mail aan info@sahajayoginicinta.nl uw postadres vermelden.


Verzending buiten Nederland incl. portokosten 30 Euro, BIC: INGBNL2A.