website software for mac

Tantra thuis doen

Meer spontaniteit via het wisselen van partner

Het wisselen van partner is beslist niet noodzakelijk voor het leren van Tantra, al hoort het wel bij de Oosterse Tantra op hoog niveau (Chakra Puja). Wanneer je een echt verlangen ervaart naar het wisselen van partner, dan kan je door dit verlangen te bevredigen ook enkele andere doeleinden bereiken:

  • Wanneer je vrijt met een andere dan je vaste partner, zal je je eerder afvragen wat je zelf wil en wat de ander wil.
  • Je ontdekt nieuwe mogelijkheden in je seksleven. Je staat meer open voor nieuwe dingen en je staat minder afwijzend tegenover dingen waarvan je (soms ten onrechte) dacht dat ze niet werken of niet prettig zijn.

Al deze ontdekkingen kan je in je vaste relatie inbrengen.

Veel stellen ervaren op gegeven moment in hun relatie de wens om als stel samen ook met andere mensen hun seksualiteit te beleven. Dit wordt door de maatschappij vaak gezien als 'abnormaal'. Deze wens maakt echter deel uit van het seksuele arsenaal in ieder mens. In de voorgeschiedenis van het ontstaan van de mensheid was juist het gezamenlijk in een groep seks hebben normaal. Het is dus helemaal niet zo vreemd om hiernaar te verlangen. 

De monogamie (levenslang seks beperken tot één partner) geldt voor de massa van de bevolking pas zo'n tweehonderd jaar. Door op een gezonde manier tegemoet te komen aan het verlangen naar seks met een of meer anderen dan je vaste partner, kan je een gevoel van diepgaande bevrediging ervaren. Een voorwaarde is dat je een goede relatie hebt en dat je met kennis van zaken begint.

Zouden jullie je relatie willen testen, dan is de Amerikaanse test Emotional Needs Questionaire aan te bevelen. Via deze test bespreek je samen met je partner jullie emotionele behoeften en de mate waarin jullie elkaar daarin tegemoet komen. Wanneer je een verlangen voelt naar seks met een andere partner, maar hierover nog niet hebt durven praten met je vaste partner, is het een goed idee om samen het genoemde formulier eerlijk in te vullen en met elkaar door te nemen. En ook als één van jullie, of jullie allebei, niet voelen voor het wisselen van partner, is het bijzonder nuttig om te praten over elkaar's emotionele behoeften. Voor het gezamenlijk beoefenen van Tantra is een goede relatie noodzakelijk.

Kennis van zaken, krijg je door de teksten over Swingen en Polyamory. Je kan daarin veel vinden over het zetten van de eerste stappen in het Swingers-milieu.

Zie ook onze workshops Tantra-avond 'Shakti ont-moet Shiva' en 'Slow Love Nights'.

Tantra Sahajayoginicinta

Uitgebreide informatie, met achtergronden, vele oefeningen en tips  in de volledige versie van het cursusboek :

Tantra voor twee - voor stellen die hun relatie willen verdiepen

12de geheel herziene druk, 
116 blz. A4.

Te bestellen door het storten van 25 Euro (incl. verzend kosten) op bankrek. nr.
NL96 INGB 0003 7313 37
ten name van Prikbord te Zoetermeer met vermelding van 'boek'.

------------------------

     Naar alle thuisoefeningen

------------------------

Graag per mail aan info@sahajayoginicinta.nl uw postadres vermelden.


Verzending buiten Nederland incl. portokosten 30 Euro, BIC: INGBNL2A.