website builder free

Tantra thuis doen

De Maïthuna-asana's

De Maïthuna-asana's zijn echte Tantrische standjes. Daarin verschillen ze bijvoorbeeld van de talloze posities die worden beschreven in de Kama Sutra. De Kama Sutra is een eeuwenoud handboek voor de Indiase patriarchaal ingestelde elite en benadert seksualiteit vooral vanuit mannelijk perspectief. De Victoriaanse vertalers hebben - naar onlangs is gebleken - bovendien nog flink gecensureerd in de weinige fragmenten waar de vrouwelijke beleving van seksualiteit aan de orde komt in de Kama Sutra.

De Maïthuna-asana's kan je pas toepassen wanneer je het doel begrijpt: langdurig vrijen zonder ejaculatie, of tenminste uitstel daarvan. Bij deze Maïthuna-standjes blijft de man over het algemeen passief; hij vermijdt alles wat een zaaduitstorting zou kunnen veroorzaken. Daarentegen stelt hij zich open voor de sensuele waarneming van zijn partner die alle initiatieven neemt. De vereniging kan zo'n twee uur duren. In een zo lang durende vereniging, zal de erectie tijdelijk afvlakken. Wanneer dat hinderlijk is, kan door bewegen opnieuw een erectie worden opgewekt. Tijdens de seksuele vereniging wordt de penis over het algemeen niet in de vagina heen en weer bewogen via heupbewegingen, maar door de Geheime Taal. Geheime Taal bestaat uit bewuste en liefst spontane bewegingen van vagina en penis door het pulseren van spieren in het bekkengebied van vrouw en man. Na ongeveer een half ur passief in Maïthuna te hebben doorgebracht, kan je lichte energiegolven in het bekkengebied waarnemen. Wanneer het stel de Geheime Taal voldoende heeft geoefend, komt deze dan geheel vanzelf op gang, en zal dan leiden tot een Dalorgasme. Het Dalorgasme is minder explosief dan het Piekorgasme. Het is vlakker maar langduriger, sensueler en meer interactief. Dit over het lichaam golvend orgasme bij zowel vrouw als man, liefst tegelijkertijd, stelt beiden in staat om Verlichting te bereiken.

Voor een langdurige seksuele vereniging en Geheime Taal, is een gemakkelijke houding onmisbaar. Bij de meeste van deze standjes kan de man stevig in positie blijven zonder zijn spieren te gebruiken. Het beste middel tegen een dreigende zaadlozingsreflex is immers het verslappen van bepaalde spieren. De vrouw wordt tijdens de Maïthuna in staat gesteld gemakkelijk haar bekkenbodem- en vaak ook heupspieren te gebruiken. Zij is immers in Tantra de belangrijkste actieve partij in het liefdesspel.

Purushayata

De 'missionarishouding' is eigenlijk een voor Tantra zeer geschikte positie. De vrouw ligt op de rug en opent zich voor de penetrerende man. De Geheime Taal is zowel voor haar als voor hem mogelijk. Externe bewegingen met heup- en bilspieren zijn voor hem heel goed mogelijk, voor haar minder. Hij kan net als zij stoppen met bewegen als zich een zaadlozing aankondigt die een einde dreigt te maken aan het liefdesspel.


Van Lysebeth beschrijft de Zuid-Indiase 'kurketrekker'-techniek, waarvoor Tamil-vrouwen beroemd zijn. Deze kan ook worden toegepast in omgekeerde positie (man onder, vrouw boven) die door de poppetjes hieronder is weergeven. De man maakt draaiende bewegingen met zijn heupen door de billen beurtelings te spannen en te ontspannen en beide schaamheuvels tegen elkaar te schuren om de clitoris te stimuleren. De vrouw ligt op hem en beweegt met haar heupen mee in hetzelfde riteme terwijl ze door vaginale spierbewegingen de penis stimuleert.


Rechts hiernaast is een variant van Purushayata afgebeeld waarin de man voor de vrouw hurkt. De vrouw is minder gedwongen bewegingloos terwijl hij zich gemakkelijker kan beheersen.


Helaas kennen de meeste Westerse stellen de missionarishouding als een standje dat leidt tot een snelle zaadlozing: de man drijft de penis steeds dieper en steeds sneler in de vagina. Dit kan voor de vrouw zeer prettig zijn. Helaas is het genoegen meestal van korte duur. De missionarishouding roept door gewoontevorming snel de reflex van een zaaduistorting op. Omdat de vrouw beperkt wordt in bewegingen met de heupen en in een passieve rol wordt gedrongen, komt zij letterlijk in een ondergeschikte positie. Om al deze redenen is het beter om eerst de standjes hieronder te oefenen: man onder en vrouw boven, beiden om de rug liggend met de hoofden naar buiten, idem schrijlings of het bovenlijf leunend op kussens, enzovoort.

missionarishouding kurketrekkertechniek tantra
tantra standjes kama sutra sexhoudingen

Purushayata in omgekeerde variant

De man spant en ontspant voortdurend zijn bilspieren terwijl de vrouw voorzichtig haar bekken heen en weer kantelt. Dit vergemakkelijkt enorm het 'melken' van de penis door de vaginale spieren. Deze spierbewegingen kunnen ook spontaan worden opgewekt door het langdurig intensieve bewegen van de clitorus op zijn lichaam.

Sukhasana of Upavishta

Upavishta betekent 'zittende houding'. Daarbij zit de vrouw altijd op de man. De man neemt de kleermakerszit aan, op een kleedje of kussen. Zij spreidt haar benen en omhelst hem.

Omdat de externe bewegingsmogelijkheden beperkt zijn, wordt bij ervaren paren de Geheime Taal bevorderd. Zij heeft door haar positie bovenop hem, de mogelijkheid tot het nemen van initatieven. Daardoor is een zaadlozing gemakkelijk uit te stellen of zelfs te voorkomen.

Wanneer zij niet zwaar is, is deze houding ook voor hem gemakkelijk vol te houden.

Wanneer zij wat zwaarder is, is voor hem de niet afgebeelde asymetrische variant gemakkelijker. Daarbij gaat zij aanvankelijk op haar stuitje op de vloer zitten, leunt lichtjes achterover en steunt naar achteren op haar armen. Hij neemt zittende voor haar dezelfde positie aan en legt zijn rechterbeen over haar linkerdijbeen. Zij legt haar rechterbeen over zijn linkerdijbeen. Daarbij schuiven ze de stijve penis voorzichtig in haar vagina. Ze houden elkaar ter hoogte van bovenarm vast of omarmen elkaar.

In de asymetrische variant is enige steun op vloer mogelijk zodat je ritmische externe bewegingen kan maken. Terwijl de man inademt, ademt de vrouw uit, liefst de Tantrische Aoem reciterend. Zorg wel dat je een voor beiden prettig ademhalingsritme vindt.

Omdat de hoofden op dezelfde hoogte zijn (ieder zit half op de vloer), is het in de de asymetrische houding mogelijk elkaar tijdens de vereniging langdurig in de ogen te kijken, of naar het voorhoofd-chakra te staren. Sper daarbij de ogen een beetje open en knipper zo lang mogelijk niet; ongeveer twee minuten is haalbaar. Wanneer je moet knipperen sluit je de ogen terwijl je je ogen op je partner blijft richten. Hierdoor ontstaat een diepe psychologische uitwisseling, die aan de hypnose grenst. Je kan elkaar ook in de poppetjes van de ogen kijken zonder seksueel contact. Je past dit echter alleen toe met een partner met wie je al op zeer intieme voet staat.

Tantra in zitteende houding
Tantra zittend op een poef of stoel

Upavishta of Sukhasana, zittende variant

Deze houding kan je ook zittend op een poef of een stoel (zonder zijleuningen) toepassen. Dan natuurlijk niet in de asymetrische variant maar de vrouw zittend op de man. Het grote voordeel is dat beide partners enige steun vinden door hun voeten op de grond te plaatsen.


Zorg wel voor een stevige stoel en inspecteer  telkens tevoren de verbindingen.

Acrobatiek niet nodig

Zittend op een kussen en dan beentjes in de lucht (zie plaatje hiernaast) kan natuurlijk ook maar vereist aanzienlijk meer lenigheid. Je hoeft niet alle standjes te kunnen. Je zal spelenderwijs allerlei variaties ontdekken. Je kan ook van het ene standje in het andere overgaan. Maak echter van de Maïthuna geen acrobatiek; het gaat om een langdurige en betrekkelijk passieve vereniging waarbij pas na ongeveer een half uur subtiele energieën vrijkomen en het dalorgasme vanzelf op gang kan komen. Komt het niet? Geeft niks.

Het contact met je partner is op zich al zeer prettig en leidt tot een langdurig geluksgevoel. Vergeet niet dat je op deze wijze veel langer dan gebruikelijk de productie van allerlei hormonen in je lichaam stimuleert.

tantra langdurig vrijen hormonen
Taoistisiche liefde

Tiryakasana

Ook wel genoemd de houding van opzij. Het is dus een asymetrische variant zoals boven al beschreven onder Upavishta. Het is een houding die ook gemakkelijk langdurig in bed, desnoods onder de dekens, kan worden aangenomen. De vereniging kan ook gemakkelijk worden voortgezet als de erectie verzwakt. Je kan zelfs in deze houding in slaap vallen.

Hoe neemt een paar het gemakkelijkst deze houding aan? De vrouw ligt op de rug met gebogen knieën en de voeten plat op de grond. De man ligt naast haar en rolt op zijn zij met het gezicht naar haar toe. Dan schuift hij beide benen onder de brug die gevormd wordt door haar benen. Dan brengt hij de penis in. Haar benen liggen op de zijne.

Met enige acrobatiek kan zij riant boven op hem gaan zitten, zoals het Chinese Tao-paar hiernaast, maar dat is niet echt nodig.

Liggende variant Tiryakasana

De variant van Tiryakasana die hiernaast is afgebeeld lijkt moeilijk, maar is in de praktijk heel gemakkelijk te volbrengen en ... langdurig vol te houden.

Zij ligt op de rug met het rechterbeen gestrekt en het linkerbeen gebogen. Hij ligt links naast haar, naar haar toe, op zijn zij. Dan schuift hij beide benen onder haar opgeheven linkerbeen door. Hij klemt zijn dijbenen om haar rechterdij. Haar linkerbeen ligt dan op zijn rechterzijde. Wanneer nu de penis wordt ingebracht in de vagina, komen beide schaamheuvels tegen elkaar.

uitstel zonder zaadlozing
externe bewegingen als erectie verzwakt

Yanujugmansana

Dit standje wordt ook de X-houding genoemd.

De X-houding maakt zeer langdurig contact mogelijk, ook bij de zwakke erectie, die hoort bij langdurige vereniging. De X-houding is het gemakkelijkste te bereiken vanuit de boven beschreven Sukhasana- of Upavishta-houding. Beide partners gaan gewoonweg achteroverliggen, helemaal plat of achterwaarts leunend op hun armen, zoals het Taoïstische liefdespaar op de prent hiernaast.

Leunen op dikke kussens is ook heel comfortabel.

Half zittend leent deze houding zich ook voor externe bewegingen, bijvoorbeeld als de erectie verzwakt.

Veel plezier!

Voor de meeste stellen eindigt het hier.

Voor weinigen weggelegd, meer plezier door het delen van intimiteit met andere stellen, zie Chakra Puja.

Tantra Sahajayoginicinta

Uitgebreide informatie, met achtergronden, vele oefeningen en tips  in de volledige versie van het cursusboek :

Tantra voor twee - voor stellen die hun relatie willen verdiepen

12de geheel herziene druk, 
116 blz. A4.

Te bestellen door het storten van 25 Euro (incl. verzend kosten) op bankrek. nr.
NL96 INGB 0003 7313 37
ten name van Prikbord te Zoetermeer met vermelding van 'boek'.

------------------------

     Naar alle thuisoefeningen

------------------------

Graag per mail aan info@sahajayoginicinta.nl uw postadres vermelden.


Verzending buiten Nederland incl. portokosten 30 Euro, BIC: INGBNL2A.