responsive website software

Tantra thuis doen

Spieroefeningen om zaadlozing te voorkomen

In de volgende oefeningen kan je als man leren om je spieren zodanig te beheersen, dat je een zaadlozing kan uitstellen en zo voortijdige zaadlozing voorkomen. Na een uitgestelde zaadlozing, zal je een intensiever orgasme beleven dan anders. Je kan de zaadlozing zelfs geheel voorkomen en toch een orgasme ervaren.

In welke Tantra-standjes je dit gemakkelijk kan toepassen, kan je nalezen onder Maïthuna

Welke samenwerking tussen beide partners nodig is bij deze standjes, staat te lezen onder vrijen in de uitgerekte tijd.

Cremaster- en dartosspier ontspannen

We beginnen met een weinig bekende maar zeer gemakkelijk te beheersen specifiek mannelijke techniek, de beheersing van de cremasterspier. De balzak kent twee spieren om de teelballen bij kou tegen het lichaam te trekken en bij warmte, los van het lichaam te laten bungelen: de dartos en de cremaster. De dartos doet het meeste werk; het is een dunne spier onder de huid van de zak. De cremaster drukt de ballen tegen het lichaam bij extreme koude. Maar de cremaster doet meer: vlak voor de zaadlozing brengt hij de teelballen omhoog, vlak tegen de penis aan, klaar om te 'schieten'. Een zaadlozing kan daarom al worden voorkomen door de cremaster een beetje te ontspannen. Leren ontspannen kan alleen wanneer je deze spieren eerst leert herkennen door ze aan te spannen, en dan weer los te laten. Van Lysebeth raad aan om je balzak dagelijks een koude douche of dompelbad te geven. Al snel ben je in staat je zak een stukje op te halen en weer los te laten. Door het aanspannen en ontspannen van deze spieren kan je een halfstijve penis laten bewegen.


Mula Bandha oefeningen

De Mula Bandha is de basis van de volgende spieroefeningen. De Mula Bandha oefening wordt zowel door mannen als door vrouwen gedaan. Toch is het doel van Mula Bandha voor vrouwen en mannen niet helemaal hetzelfde. Voor de mannen is het ook aanzet tot het oefenen van de ontspanning van de penisspieren. Bestudeer nu eerst de Mula Bandha en doe de oefeningen.

Bij de Mula Banha richt je eerst je aandacht richt op je genitale gebied. Je ademt langzaam en diep. Je ademt in en spant krachtig de spieren van de anus, van het perineum en van de penis. Even vasthouden. Terwijl je uitademt ontspant je de anale sluitspier, de hefspier van de anus, dan de dwarsspier van het perineum en tenlotte de ischiocavernosus- en de bulocavernosus-spieren. Je went je aan om deze spieren langzaam en volledig één voor één te ontspannen. Wanneer dat goed lukt, leg je de nadruk op het SNEL en grondig ontspannen van deze spieren.


Oefeningen voor de spieren van de anus, van het perineum en van de penis

Deze technieken staan beschreven in Van Lysebeth's hoofdstuk over de beheersing van de zaaduitstorting.

1. Stippeltjesplassen

Deze techniek is volgens sommige bronnen niet geheel ongevaarlijk. Ze bestaat uit het onderbreken van de urinestraal door het aanspannen van alle spieren van het genitale apparaat. Plas twee seconden, hou je plas ongeveer vijf secondern op, plas dan twee seceonden, enzovoort. Tijdens het ophouden doe je een krachtige Mula Bandha terwijl je je voorstelt dat je je plas weer opzuigt in je blaas. Daarbij ontstaat een merkwaardig gevoel en kunnen rillingen in de ruggegraat ontstaan. Misschien is het beter om met deze oefening te stoppen zodra je enige controle hebt over de betrokken spiergroepen.

Wanneer je de gewoonte zou hebben om tijdens het poepen te plassen, kan je oefenen je plas op te houden tijdens de ontlasting. Je leert dan om de spiergroepen rondom de anus en de penis te onderscheiden.


2. Beurtelings Mula Bandha en ontspannen tijdens de erectie


Deze oefening doe je in het begin het best alleen, of met een partner die slechts toekijkt. Tijdens een erectie pas je - liefst staand - een krachtige Mula Bandha toe door alle spieren fors samen te trekken, totdat eventueel een rilling over je ruggegraat kruipt. De penis wordt daardoor tegen het lichaam aan getrokken. Dan laat je de spierspanning in de penis los waardoor deze weer een stukje van het lichaam af komt te staan. Daarna span je weer aan, enzovoort. Adem in bij het aanspannen van de spieren en adem uit bij het ontspannen.


3. In alle houdingen

Je beheerst de Mula Bandha voldoende wanneer je deze zo'n dertig keer achter elkaar kan uitvoeren, natuurlijk inclusief de volledige ontspanning van de spieren. Je kan dit gemakkelijk bereiken door te oefenen op verloren momenten, in de file, in de rij voor de kassa, enzovoort. Na het beheersen van de Mula Bandha in staande houding, oefen je in liggende en zittende houding.

Nu kan je deze vaardigheid toepassen in het vrijen zonder zaadlozing.

Behoefte aan instructie door een tantrika, eventueel samen met je partner? Zie de mogelijkheden van een tantrasessie.


Tantra Sahajayoginicinta

Uitgebreide informatie, met achtergronden, vele oefeningen en tips  in de volledige versie van het cursusboek :

Tantra voor twee - voor stellen die hun relatie willen verdiepen

12de geheel herziene druk, 
116 blz. A4.

Te bestellen door het storten van 25 Euro (incl. verzend kosten) op bankrek. nr.
NL96 INGB 0003 7313 37
ten name van Prikbord te Zoetermeer met vermelding van 'boek'.

------------------------

     Naar alle thuisoefeningen

------------------------

Graag per mail aan info@sahajayoginicinta.nl uw postadres vermelden.


Verzending buiten Nederland incl. portokosten 30 Euro, BIC: INGBNL2A.