web design software mac

Tantra thuis doen

Enkelvoudig orgasme - eerste poort van Tao

Jij of je partner kunnen aan volgende lichamelijke signalen zien dat de vrouw klaar is voor directe stimulering van de clitoris:

1. De tepels worden hard en donker.

2. Het bekken gaat op en neer.

3. Het kromtrekken van de rug in seksuele spanning.

4. De vingers en tenen strekken zich wellustig.

5. De schaamlippen zijn dikker en roder van opwinding. 

6. De schaamlippen gaan ietsje open staan.

7. De clitoris komt uit het kapje/de voorhuid.

Vrouwen die nog nooit een orgasme van de clitoris hebben ervaren, kunnen nu het beste met zichzelf spelen. De clitoris is zo gevoelig dat je het beste direct afgaat op de signalen die je ontvangt tijdens het spel. Wanneer je dit toch samen met je partner wilt beleven, kan je op het moment dat je het gevoel hebt dat je klaar bent voor stimulatie, hem of haar uitnodigen plaats te nemen bij je hoofd.


Stimuleren van de clitoris

De clitoris is zeer gevoelig en dient zeker in het begin uiterst lichtjes aangeraakt te worden. Sommige vrouwen vinden het prettig wanneer je zachtjes blaast over de clitoris. Daarna kan je de tong, eventueel je lippen gebruiken, daarna pas je vingers. In plaats van een vinger op de clitoris, voelen veel vrouwen liever twee vingers rond de clitoris. Algemeen geldt:

  • Eerst de omgeving van de clitoris prikkelen.
  • Later naar wens meer directe prikkelingen.
  • Heen en weer gaande bewegingen.
  • Af en toe even stoppen en zien of zij om meer vraagt.

Voorhuid/kapje aftrekken

Bij succes trekt de clitoris zich vaak terug in het huidkapje, waarin hij meestal verborgen zit. Dat gebeurt uit bescherming. Je kan dan het kapje voorzichtig tussen duim en wijsvinger nemen alsof het een kleine lingam is. Sommige vrouwen hebben een vrij grote en steelvormige clitoris, andere vrouwen hebben een knopje dat betrekkelijk vast ligt Afhankelijk van de vorm van de clitoris kan je deze gaan ‘aftrekken’. Vaak komt de clitoris dan in ‘erectie’ en kan je gemakkelijker en met grotere slagen ‘aftrekken’. De clitoris blijft geheel of gedeeltelijk beschermd in de huidplooi en kan dus heel goed verdere stimulatie verdragen. Deze techniek kan je ook goed als eerste vorm van prikkeling van de clitoris toepassen.

Stimuleren met een vibrator

Twee soorten vibrator zijn bijzonder geschikt voor het stimuleren van de clitoris:

  • De pocket-vibrator
  • De ‘Betty Dodson’ vibrator (lijkt op karaoke-microfoon).

Een vibrator maakt langdurige prikkeling van de clitoris mogelijk zonder inspanning. Vanzelfsprekend is er in de meeste gevallen pas dan een orgasme mogelijk wanneer de vrouw voldoende is opgewarmd. Daarvoor blijft dus wel enige inspanning nodig. Een koude vibrator kan heel onprettig aanvoelen; warm hem daarom tevoren op, bijvoorbeeld tussen je benen.

Zoek zorgvuldig het fijnste plekje en de juiste hoeveelheid druk. Meestal voelt het prettig om elke halve minuut kleine variaties aan te brengen in druk en plekje. De vrouw kan ook het beste zelf de vibrator vasthouden. Zij kan dan een eventuele partner betrekken in haar spel door hem of haar bepaalde plaatsen van haar lichaam statisch te laten aanraken. Wanneer de partner de handen vrij heeft kan deze haar een gevoel van geborgenheid bezorgen door haar hoofd of bovenlichaam zachtjes vast te houden. Met name wanneer het orgasme leidt tot heftige lichaamsbewegingen, kan dat heel prettig zijn voor de vrouw. Het kan ook zijn dat zij tijdens het orgasme liever niet aangeraakt wil worden. Achterhaal dit door gesprekken vooraf of achteraf. 


Verspreiden van de energie

Ook bij het stimuleren van de clitoris kan de hoeveelheid seksuele energie in het lichaam nog verder worden opgevoerd door regelmatig energie te verspreiden over het lichaam. Het orgasme wordt uitgesteld, maar wanneer het plaats vindt is het krachtiger, langdurig en golft het beter uit over het gehele lichaam. Dit is met name van groot belang bij een via de clitoris opgewekt orgasme. Deze vorm van het orgasme kan namelijk beperkt blijven tot de schaamstreek, en dan met name de oppervlakte van het lichaam. Net als bij mannen, is zelfbevrediging bij vrouwen vaak snelle maar ook oppervlakkige seks. Er is echter veel meer te beleven!

De meest eenvoudige methode is stoppen met stimuleren van de clitoris en de energie wegstrijken van het bekkengebied naar dijen en/of buik. Daarna ga je verder met het stimuleren van de clitoris. De volgende keer breng je energie naar het hartchakra (plekje op de borst ter hoogte van de tepels), daarna naar de benen, tenslotte naar hals en schouders, naar het keelchakra, naar armen en benen. Maak steeds langere halen met de volle hand van het centrum naar de rand. Keer dan met een zachte aanraking door enkele vingers over de zijkanten van het lichaam terug naar het bekkengebied.

Vervolg Tweede poort van Tao.

Tantra Sahajayoginicinta

Uitgebreide informatie, met achtergronden, vele oefeningen en tips  in de volledige versie van het cursusboek :

Tantra voor twee - voor stellen die hun relatie willen verdiepen

12de geheel herziene druk, 
116 blz. A4.

Te bestellen door het storten van 25 Euro (incl. verzend kosten) op bankrek. nr.
NL96 INGB 0003 7313 37
ten name van Prikbord te Zoetermeer met vermelding van 'boek'.

------------------------

     Naar alle thuisoefeningen

------------------------

Graag per mail aan info@sahajayoginicinta.nl uw postadres vermelden.


Verzending buiten Nederland incl. portokosten 30 Euro, BIC: INGBNL2A.