free mobile website builder

Tantra thuis doen

Meervoudig orgasme - G-plek / tweede poort van Tao

Het G-plekje is een sponsachtig stukje weefsel dat zich bij 70% van de vrouwen aan de bovenkant van de yoni bevindt, zeg maar op ‘12 uur’, ongeveer 2 of 3 cm diep. De afmetingen van het weefsel kunnen verschillen. 

Bij sommige vrouwen is weinig of niets op deze plek te vinden. Er is echter altijd sponsachtig weefsel te vinden, bijvoorbeeld op plekjes een stukje links en rechts, op 11 en 1 uur. Deze laatstgenoemde plekjes worden ook wel X- en Y-plekjes genoemd. Soms bevindt de G-plek zich dieper in de yoni.

Amrita

Met het stimuleren van de G-plek, kan ook de blaas worden gestimuleerd. Veel vrouwen hebben bij het stimuleren van het G-plekje inderdaad op gegeven moment het gevoel dat zij moeten plassen. Dit gevoel ontstaat ook dan wanneer het G-plekje helemaal niet wordt gestimuleerd maar de vrouw wel opgewonden is. Het gevoel te moeten plassen kan tijdens het vrijen inderdaad veroorzaakt worden door een volle blaas. De remedie is simpel: ga voor of tijdens het vrijen naar de wc. Een vrouw die net geplast heeft, kan bij grote opwinding hetzelfde gevoel hebben. Het gevoel om te moeten plassen, wordt in dat geval veroorzaakt door een op komst zijnde vrouwelijke ejaculatie. Plassen is door de opwinding ook helemaal niet mogelijk omdat het gevorkte deel van de clitoris de urinebuis dichtknijpt. Eigenlijk net als bij de man, die evenmin kan plassen tijdens een volledige erectie.

Bij de man bestaat het geloosde sperma grotendeels uit vocht uit de prostaat en voor een klein gedeelte uit zaadcellen. Het vocht waarmee vrouwen ejaculeren heet in Tantra ‘Amrita’, goddelijke nectar. Het is kleurloos, reukloos. Het smaakt neutraal of zoet. De smaak wordt zoeter naarmate de vrouw langer opgewonden is. Amrita wordt geproduceerd in de vrouwelijke prostaatklier bij prikkeling van de G-plek. Het vocht wordt gedistilleerd uit de blaas en verzameld in het sponsachtige weefsel. Het uitstoten van dit vocht heeft waarschijnlijk als functie het reinigen van de yoni na intensief geslachtsverkeer, waarbij grote hoeveelheden sperma en bacteriën in de yoni terecht komen. Amrita zorgt er dus voor dat de yoni weer schoon, fris en vochtig wordt.

Het stimuleren van de G-plek

Net zoals een man niet genitaal kan vrijen zonder erectie, kan een vrouw dat ook niet. Haar geslachtsorgaan moet eerst helemaal gezwollen zijn van opwinding. Dat lukt over het algemeen het best na stimulatie van de clitoris.

Bij het beschrijven van het stimuleren van de clitoris, zijn we uitgegaan van stimulatie met de vingers. Dat werkt het beste bij een eerste kennismaking met de schaamlippen en de clitoris omdat de vingers heel gevoelig zijn. Als voorbereiding op het stimuleren van de G-plek kan je echter alles toepassen wat de vrouw lekker vindt en haar tot grote opwinding brengt. Gebruik de tong, een vibrator, lieve woordjes, spelletjes, plagerijtjes, enzovoort. Veel vrouwen vinden het opwindend om ook hun speelpartner te stimuleren. Betrek dat alles in jullie spel.

Na enkele orgasmen, kan zij aangeven dat zij zover is. Of hij vraagt haar. En als zij ‘ja’ zegt, begin je met wat we maar de hygiënische voorbereidingen zullen noemen:

Wanneer zij vaker ervaring heeft met het gevoel te moeten plassen, bezoekt zij eerst het toilet.

 • Leg enkele handdoekjes onder haar bekken, zodat zij niet bang hoeft te zijn iets nat te maken.
 • Vanzelfsprekend zijn de handen van degene die de G-plek stimuleert schoon, de vingernagels zijn afgeknipt en gevijld tot onder de vingertoppen. Je kan ook een latex handschoen gebruiken. Latex handschoenen zijn superdun en laten heel goed het gevoel door. Latex handschoenen zijn altijd goed om bij de hand te hebben, als je bijvoorbeeld een haaltje aan een vinger blijkt te hebben. Of wanneer je een wondje hebt en toch veilig wilt vrijen. Bij lange nagels om moderedenen, kan je wattenbolletjes om de nagels doen, voordat de latex handschoen er overheen gaat.
 • Bevochtig vingers of handschoen met speeksel of beter nog met vrouwelijk vocht. Of gebruik bevochtigingsgel (b.v. KY of Sensilube) of zuiver plantaardige olie (zonder toevoeging van geurstoffen of essentiële oliën). Het is een goed idee om de gel of olie tevoren op lichaamstemperatuur te brengen in een bakje warm water.
 • We stellen hier dus voor om de G-plek te stimuleren met een of meer vingers. De reden is dat de G-plek met de vinger te voelen is. Dit voordeel ontbreekt bij het stimuleren met een lingam in erectie, een dildo of speciale G-plek stimulator (dildo met gebogen top). De meeste vrouwen vinden een vinger ook prettiger dan een levenloos voorwerp.

Het eigenlijke stimuleren kan dan als volgt plaatsvinden:

 1. Afhankelijk van de grootte van de yoni, plaats je een of twee vingers aan het begin van de yoni, en vraag je haar om de vinger(s) met haar yoni te ‘grijpen’ en ‘naar binnen te zuigen’. Je werkt mee, maar laat je niet verleiden om de vinger(s) naar binnen te duwen. Geef haar de tijd om te wennen.
 2. Wanneer je vinger(s) twee of drie centimeters naar binnen zijn, zoek je voorzichtig aan de bovenkant, tussen ‘11 en 1 uur’ naar het sponsachtige weefsel. Wanneer je de G-plek (of de X- of Y-plek) hebt gevonden, vraag je haar of zij ook het plekje voelt en of het prettig is.
 3. Wissel het prikkelen van het G-plekje eerst af met het aanraken van de gehele yoniopening door met de vinger(s) bewegingen ‘klokje rond’ te maken. Telkens wanneer je bij het sponsachtige weefsel bent, oefen je daarop wat extra druk uit. Let goed op hoe zij daarop reageert.
 4. Wanneer zij het stimuleren van de G-plek prettig vindt en haar opwinding duidelijk is toegenomen, maak je rond de G-plek kleine cirkelbewegingen, afgewisseld door een drukkende beweging (alsof je vingers ‘kom hier’ zeggen).

Wanneer dit weer tot verdere opwinding heeft geleid, kan je nog volgende variaties toepassen

 • In- en uitgaande bewegingen (met extra druk op de G-plek).
 • Tegelijkertijd de clitoris stimuleren.
 • Met je andere hand het hele lichaam strelen, met name ook haar hals of haar vasthouden als zij hevig klaarkomt.

Op den duur kan de yoni droog worden. Dit kan ook gebeuren wanneer de vrouw heeft gesproeid; Amrita bevat vooral veel water en dat kan leiden tot een stroef gevoel. Zorg dan voor nieuwe bevochtiging met tevoren opgewarmde neutrale olie of bevochtigingsgel.

Spreek tevoren af dat zij waarschuwt als zij denkt dat ze moet plassen, liefst door aan je te vragen ‘Ja, ja, doorgaan, harder!’. Het gevoel om te moeten plassen is namelijk aankondiging van het orgasme, soms ook met het sproeien van Amrita. Het klaarkomen en tegelijkertijd sproeien kan ook worden gestimuleerd door het ritmisch aantrekken en loslaten van de bekkenbodemspieren, tegelijkertijd met het in- en uitademen. Dit bevordert ook de ontspanning en kan helpen om de angst te zullen gaan plassen te laten verdwijnen. Laatste tip aan haar: besluit gewoon te gaan plassen en laat de plas uit je blaas lopen. De kans dat dit echt gebeurt is zeer klein.

Wil je leren de G-plek te vinden, te stimuleren en/of leren spuiten? Overweeg een individuele of parensessie.


Orgasme van de baarmoedermond - derde poort van Tao

Het orgasme van de baarmoedermond is het meest hevige van de drie. Ook dit orgasme kan gepaard gaan met het uitstoten van Amrita en met emotionele uitingen zoals omschreven onder het orgasme van het G-plekje. We beperken ons daarom tot een beschrijving van de anatomie en van technieken.

De baarmoedermond ligt achter in de yoni en vormt een toegangspoort tot de eierstokken. Inderdaad lijkt het op een mond met lippen. De lippen voelen vrij hard aan, vergelijkbaar met de opgezwollen eikel van een lingam in erectie. Je kan de baarmoedermond ook voelen met je vinger. Bij veel vrouwen ligt de baarmoedermond ver weg in de yoni verborgen. Bij grote opwinding komt de baarmoedermond echter in bereik. Het lijkt alsof de baarmoedermond zich aanbiedt aan de lingam om sperma te ontvangen.

Het raken van de baarmoedermond en/of de onmiddellijke omgeving, veroorzaakt haar genot en leidt tot een hevig orgasme.

Wanneer je als vrouw zelf de baarmoedermond wil voelen, kan je op je hurken gaan zitten en twee of drie vingers diep in je yoni steken. Vervolgens druk je alsof je wilt ontlasten. De baarmoedermond komt dan in het bereik van je vingertoppen.

Vanzelfsprekend zijn je handen schoon en je vingernagels tot onder de vingertop afgeknipt en gevijld. Het gebruik van een latex handschoen heeft de voorkeur omdat het stimuleren van de baarmoedermond meestal vrij hevig gebeurt en de nagels daarbij toch tot kleine wondjes kunnen leiden. De yoni en de binnengebrachte vinger(s) dienen voldoende vochtig te zijn. Gebruik zo nodig bevochtigingsgel of neutrale plantaardige olie.

Benader de baarmoedermond pas wanneer zij voldoende opgewonden is. Let daarbij voortdurend op de signalen die zij geeft. Vraag anders of zij het prettig vindt.

Begin met een vinger en zoek de baarmoedermond. Zoek dan uit wat zij fijn vindt:

 • Maak langzaam of sneller cirkeltjes rond de monding.
 • Geef tikjes tegen de mond, varieer het ritme en de kracht waarmee je tikt.
 • Neem de hele monding tussen twee vingers en beweeg hem heen en weer.
 • Het kan prettiger zijn om met een dildo de baarmoedermond te stimuleren. Een dildo is gladder en reikt dieper dan een hand. Zorg dat de dildo tevoren opgewarmd is en voorzien is van bevochtigingsgel of olie. Nadeel is dat je niet direct kan voelen welk deel van de yoni je stimuleert. Je moet dus goed letten op de signalen die zij geeft. Het voordeel is dat zij zelf met een dildo prettige plekjes kan zoeken en het daarna eventueel aan jou overlaat om heen en weer gaande bewegingen te maken. Het is prettig om non-verbale signalen te weten voor feedback als ‘sneller’, ‘langzamer’, ‘dieper’, ‘minder diep’, ‘eruit’ of ‘even stoppen’.

Vervolg "Geheime Taal".

Tantra Sahajayoginicinta

Uitgebreide informatie, met achtergronden, vele oefeningen en tips  in de volledige versie van het cursusboek :

Tantra voor twee - voor stellen die hun relatie willen verdiepen

12de geheel herziene druk, 
116 blz. A4.

Te bestellen door het storten van 25 Euro (incl. verzend kosten) op bankrek. nr.
NL96 INGB 0003 7313 37
ten name van Prikbord te Zoetermeer met vermelding van 'boek'.

------------------------

     Naar alle thuisoefeningen

------------------------

Graag per mail aan info@sahajayoginicinta.nl uw postadres vermelden.


Verzending buiten Nederland incl. portokosten 30 Euro, BIC: INGBNL2A.