Tantramassage voor paren - ervaringsverslag

 

Wij - Janneke en Frans - zijn via massage uitgekomen bij Tantra. Al jaren is massage belangrijk in ons leven. Soms als inleiding op een vrijpartij, soms ter ontspanning. We zijn ook altijd geïnteresseerd in massagehandleidingen. Vooral als het gaat over erotische massage. Zo vonden we op Internet de Tantrische Massagehandleiding van Cora Emens. Daarmee was onze liefde voor Tantra gewekt. Daarna volgden de boeken van Anand met hun vele ofeningen die je thuis kan uitvoeren.

Het leek ons ook wel leuk om te masseren met andere paren. Via Internet vonden we de beschrijving van de Tantra-avond en de Slow Love Nights van Sahajayoginicinta. We stuurden een e-mailtje met ons telefoonnummer. Binnen twee dagen werden we gebeld door het stel dat de avonden organiseert.


In dat gesprekje beantwoordden ze onze vragen over de avond. Aan ons de vraag of we al ervaring hadden met erotische massages met een ander dan de eigen partner. We hadden die ervaring niet. We hadden wel eens een parenclub bezocht, maar we waren daar de hele avond bij elkaar gebleven. Daarom werd ons aangeraden op de eerste workshop alleen dan een oefening te doen met een andere partner, als we beiden het gevoel hadden daar ook aan toe te zijn. Ook werd ons aangeraden om de eerste keer bij de laatste massageronde, waarin ook seksueel contact mag plaatsvinden, bij elkaar te blijven.


Doodzenuwachtig bellen we op de avond van de workshop aan bij het gebouw waarin de workshop wordt gegeven. Bij een glaasje thee maken we kennis met de andere deelnemers. Allemaal heel verschillende mensen. Er hangt een gemoedelijke sfeer. We hadden verwacht in een clubje jongeren terecht te komen, maar het bleken gelukkig allemaal stellen van rond onze eigen leeftijd (45 jaar).


In het zaaltje gaat bijna iedereen meteen uit de kleren. Sommigen houden nog een slip en/of BH aan. Ook daaraan stoort zich niemand. Elk van de zes paren zoekt een van de in een kring liggende matrasjes uit en legt er een badhanddoek op. Bij het voorstelrondje vertelt ieder waarom zij of hij aan de Tantra-avond deelneemt. Dan wordt de workshop geopend met een meditatie, die ons doet denken aan een yoga-oefening. Je wordt uitgenodigd om rustig adem te halen. Inderdaad komt dan ook je geest tot rust.

De eerste oefening bestaat uit een aanraakspel. Na uitleg besluiten we mee te doen. De mannen staan in een kring met de ruggen naar elkaar en worden door hun partner geblinddoekt. De vrouwen draaien in een grotere kring om de mannen heen en blijven staan bij het geluid van een Tibetaanse bel. Elke vrouw raakt dan voorzichtig de man aan die voor haar staat, heel voorzichtigjes van boven naar beneden. Dan wordt er enkele keren verder gedraaid en de aanrakingen worden voortgezet bij een andere man. In de laatste ronde mogen de mannen ook aanraken. Genitale contacten zijn niet toegestaan. Iedereen houdt zich daar aan. Voor Janneke geeft dat een heel veilig gevoel. Ze vindt het ook leuk dat de vrouwen oogcontact hebben met elkaar. Er ontstaat een samenzweerderig sfeertje tussen de vrouwen onderling. Frans merkt niks van dat alles. Hij heeft enige twijfels omdat hij geen erectie heeft. Hij vraagt zich af of de vrouwen die hem aanraken denken dat hij de aanrakingen niet prettig vindt. Maar hij besluit dat hij het wel prettig vindt en glimlacht om dat te laten merken.


De avond bestaat verder uit het Ritueel van de Prikkeling der Zinnen. Wij kennen dat nog uit een boek van Margo Anand en hebben dit thuis al vaker met elkaar gedaan. Ons viel op dat op de avond dieper werd ingegaan op de betekenis van het ritueel. Het blijkt niet alleen te gaan om prettige gewaarwordingen via de zintuigen maar ook om het begrijpen dat onze geest soms de waarneming belemmert met in het verleden gevormde vooroordelen. Frans had dat al eerder op de avond ervaren. Het ritueel wordt gegegeven door de vrouwen aan de mannen die na het onderdeel Zien geblinddoekt zijn (als ze dat willen).


Bij elk deel van het ritueel kunnen we kiezen tussen wisselen van oefenpartner of als stel samenblijven. Omdat het wisselen volgens loterijmethode gaat (er wordt echt een dobbelsteen gegooid), weet je dus niet tevoren wie bij wie terecht komt. Het prettige daarvan is dat we niet de hele avond bezig waren met de vraag wie nu geschikte wisselpartners voor ons zouden zijn. Anderzijds moet je - als je wilt meedoen met wisselen -, dan ook met ieder van de aanwezigen de volgende oefening willen doen. Janneke was dan ook blij dat we tevoren hadden afgesproken dat we in de afsluitende erotische massage bij elkaar zouden blijven.


In de afsluitende massage vindt Janneke het tegen verwachting in niet eng om te vrijen in aanwezigheid van andere stellen. Het is juist leuk om met Frans bezig te zijn en te zien hoe andere vrouwen op hun manier met een man vrijen. Frans heeft besloten om de blinddoek aan te houden en raakt extra opgewonden door de liefdesgeluiden van de andere paren die hij om zich heen hoort. Op aanwijzing van de begeleiders blijft hij geheel passief terwijl Janneke zijn lingam masseert. Daardoor raakt hij heel erg opgewonden, maar heeft hij geen zaadlozing. Tot zijn verrassing is dat erg fijn.

De avond wordt in de kleine uurtjes afgesloten met een korte meditatie waarbij alle aanwezigen een grote kring vomden door elkaars handen vast te houden en een mantra te zingen. Daarbij voelden we ons op een vreemde maar prettige manier verbonden met alle deelnemers.

Thuis hebben we nog heel heftige vrijpartij met elkaar gehad. Nog dagen lang liepen we met vlinders in de buik.

Na die eerste avond hebben we onderling nog heel veel gepraat over onze belevenissen en onze gevoelens daarbij. We besloten ook de Slow Love Nights bij te wonen en ter plekke te zien of we in laatste ronde ook zouden wisselen of niet. Dat is ook gebeurd. Onze vrees op het ontstaan van jaloezie bij het zien van hoe je partner met een ander vrijt, is niet uitgekomen. Waarschijnlijk komt dit ook omdat je tegelijkertijd zelf ook met een andere partner vrijt. Het voelt niet als overspel - en het is ook geen overspel, want het versterkt juist onze onderlinge band. Het belangrijkste wat we daarbij hebben geleerd is dat we als dat nodig is onze eigen relatie voorop stellen.


Janneke en Frans

 

Deze namen zijn verzonnen.

In werkelijkheid bevat het verslag ervaringen van verschillende deelnemers, zoals we die hebben vernomen uit gesprekken en evaluaties.

Tantra-avond 'Shakti ont-moet Shiva'.

Tantra voor Stellen die alle oefeningen met de eigen partner willen doen.

 


Terug naar Home Page www.sahajayoginicinta.nl
27/7/16 © Sahajayoginicinta, info@sahajayoginicinta.nl