Tantra-avond 'Shakti ont-moet Shiva'
... voor stellen die hun grenzen willen verleggen

Try-out workshop in Rotterdam

Voor de recente data zie de Homepage.

De Tantra-avond 'Shakti ont-moet Shiva' is bedoeld voor stellen die de sfeer willen verkennen of nog geen ervaring hebben met het delen van intimiteit. De avond is een verplichte kennismaking voor stellen die willen deelnemen aan de serie Slow Love Nights.

Shakti is de godin, en Shiva is de god die volgens Tantra in ieder mens schuilen. Op de workshop willen we jullie in staat stellen de god(in) in jezelf en in anderen te ontmoeten.

In veel stellen bestaat de wens om naast de eigen liefdesrelatie ook intimiteit met anderen te delen.

Deze wens past niet in het traditionele idee van een liefdesrelatie.
Toch kan het verlangen om intiem te zijn met een ander dan de vaste partner meer zijn dan een bevlieging.

Het delen van intimiteit met meer mensen dan een persoon is in feite ook diep geworteld in de menselijke seksualiteit. Onze verlangens en gedragsmogelijkheden komen tenslotte voort uit een ontwikkeling van honderdduizenden jaren, waarin geen monogaam huwelijk bestond. Tantra ziet het verlangen naar het delen van intimiteit niet als een ziekelijke afwijking. Elk verlangen in jezelf en in je partner dien je te erkennen en met respect te benaderen. Tantra nodigt je uit om te onderzoeken hoe je op een verantwoorde manier kan omgaan met verlangens, dat wil zeggen met respect voor jezelf en voor andere mensen. De eventuele angsten die het delen van intimiteit bij jezelf of bij anderen kan oproepen, benader je met hetzelfde respect.

We horen regelmatig van deelnemers dat het intiem zijn met een ander dan de vaste partner hen heeft geleerd om:

Deze nieuwe ervaringen scheppen binnen de vaste relatie nieuwe, ongekende mogelijkheden en nodigen beide liefdespartners uit tot een grotere eerlijkheid en openheid naar elkaar.

Ont-moeten

Van elk deelnemend stel verwachten we dat het de intentie heeft om intimiteit te delen met anderen. We raden daarom ook aan om deel te nemen aan het aanraakspel aan het begin van de avond. Daarbij raken deelnemers telkens een andere wisselpartner aan. Eerst wordt de energiezone rondom het blote lichaam gevoeld, daarna wordt zachtjes en langzaam het hele lichaam (behalve de geslachtsdelen) aangeraakt. Elk stel bepaalt bij volgende oefeningen zelf in hoeverre het intimiteit deelt met anderen. Voor alle deelnemende stellen bestaat het delen van intimiteit uit het erotisch masseren met de eigen partner in de aanwezigheid van andere stellen. Verder bestaat de mogelijkheid om sensueel en/of tantrisch te masseren met een wisselpartner.

We delen intimiteit op een geleidelijke wijze, zonder druk van buitenaf en geheel op basis van vrijwilligheid. Vandaar 'ont-moeten'. We scheppen als begeleiders een sfeer waarin met name vrouwen zich veilig kunnen voelen. We doen dit door eerst oefeningen te doen waarin vrouwen in de actieve rol zijn en pas daarna de oefeningen waarin mannen in de actieve rol zijn.

Bij elke van de volgende oefeningen kan je aangeven of je deze met je vaste partner of met een wisselpartner wilt doen.

Bij de oefeningen op de Tantra-avond besteden we aandacht aan het zelf herkennen van je grenzen, het aangeven van deze grenzen aan je oefenpartner en het herkennen van feed-back van je oefenpartner.

Halverwege de avond praten de deelnemers over het delen van intimiteit met derden. Deel je gevoelens, verlangens, angsten en ervaringen met anderen.

Persoonlijke voorkeur

Als je een bepaalde oefening wilt doen met een wisselpartner, wordt door het lot bepaald wie je wisselpartner is. Het kiezen van een wisselpartner naar persoonlijke voorkeur is NIET mogelijk. Ons uitgangspunt hierbij is dat in elk van de aanwezige deelnemers het godenpaar Shiva/Shakti schuilt. Onderzoek je gevoelens en emoties bij het aanraken van andere deelnemers. Geef jezelf de kans te voelen wat er gebeurt als je de vooroordelen over andere mensen opzijschuift, die vooral op visuele indrukken zijn gebaseerd.

We nemen aan dat je niet op zoek bent naar een nieuwe of extra vaste partner. Er vindt op de Tantra-avond ook geen partnerruil plaats zoals in een parenclub.

 

Te koop

Begeleiding

Meer over de begeleiders, zie Wie zijn wij?.

Tijdens de workshops zorgen we op de eerste plaats voor een veilige sfeer, waarin deelnemers hun eigen grenzen en die van anderen respecteren. Daartoe hebben we spelregels opgesteld, die elke deelnemer vooraf dient te ondertekenen (zie aanmeldformulier onderaan deze pagina).

Bij elke oefening geven we vooraf uitleg en instructies en - waar mogelijk - geven we feedback op de uitvoering. Met name bij seksuele oefeningen komen wij als begeleiders echter niet tussenbeide. Dit deel van de oefeningen wordt uitgevoerd in de intieme sfeer van beide oefenpartners. Je kan nu eenmaal geen tantra leren zoals tijdens een autorijles. We observeren de uitvoering van oefeningen door andere stellen. Dat helpt ons bij het beantwoorden van vragen die we na een workshop per e-mail ontvangen. We raden deelnemers aan om ook thuis te oefenen.

 

Wie zijn geschikt om intimiteit te delen?

Van de deelnemers wordt verwacht:

Stellen die nog niet voldoen aan deze voorwaarden maar die wel hieraan willen werken, zullen we graag adviseren.

Voor actuele workshopdata zie homepage.

 

Voor de recente data zie de Homepage.

 

Terug naar Home Page
15/5/17