Slow Love Nights
- vijf speelse avonden voor avontuurlijke stellen


Voor de cursusdata zie de Homepage.

Tantramassage - Meditatie - Kundalini - Tao

Slow is een Lifestyle in een gehaaste tijd.

Slow Food staat tegenover Fast Food.
Slow Love staat tegenover Snelle Seks.

In het Oosten weet men al heel lang dat een langdurig en langzaam liefdesspel niet alleen ontspant en gezond maakt, maar ook de emotionele banden van het paar versterkt.

Het liefdesspel is niet gericht op snelle en oppervlakkige bevrediging. Het liefdesspel is een meditatie, waarin beide partners diep in hun binnenste zelf doordringen.

Voor Tantra en Tao is seksuele energie - Kundalini of Chi - de bron van de levensenergie. Er bestaan allerlei technieken om:

In vier avonden maak je in een groep van vier tot twaalf stellen kennis met deze technieken en pas je deze toe. Thuis kunnen jullie verdergaan aan de hand van het cursusboek.

Sommige oefeningen zijn individueel, andere oefeningen doe je per stel en weer andere oefeningen worden gedaan als spel in de groep.

Het zijn vijf ontspannen en speelse avonden voor emotioneel-volwassen stellen.

Dan zijn de Slow Love Nights voor jullie geschikt.

Voorafgaand aan deelname aan de serie Slow Love Nights is een deelname aan de Tantra-avond 'Shakti ont-moet Shiva' verplicht.

Programma-indicatie

Incidenteel kan gering worden afgeweken van de inhoud van het opgegeven programma.

Delen van initimiteit

Op de Slow Love Nights deel je intimiteit met andere stellen.

Het is prima wanneer jullie het de eerste avond willen laten bij de drie manieren om intimiteit te delen zoals hierboven omschreven. We verwachten wel dat jullie je er niet aan storen wanneer andere stellen verdergaand intimiteit willen delen met elkaar. De ervaring wijst uit dat alleen stellen die tenminste de intentie hebben om ook met een ander te masseren, zich op deze avonden op hun plek voelen.

Bij elk van de oefeningen die per stel worden gedaan, beslis je of je deze oefening doet met je vaste partner of met een wisselpartner:

Willen jullie allebei in intuïtieve en/of tantrische massage werken met een wisselpartner dan zijn de Slow Love Nights wat voor jullie. Wil je dat niet, dan verwijzen we naar de Cursus Tantra voor Stellen.

 

Afbeelding hieronder: Fragment van een thanka (Tibetaanse zijdeschilderij) van de dakini Vajrayogini.

In Tantra zoekt de beoefenaar/ster de Dakini die hem/haar zal inwijden in de Tantrische liefde. De dakini verschijnt meestal in de gedaante van een weerzinwekkende en bloeddorstige heks. Als de tantrabeoefenaar/ster zich niet laat afschrikken en hij/zij de goddelijke natuur van de dakini herkent, dan erkent hij/zij ook zijn eigen goddelijke kern. Daarna wijdt de dakini hem/haar in.

Meer lezen over de dakini:
Het vrouwelijk principe in het Tibetaans boeddhisme
Judith Simmer-Brown
.

Wisselpartner zonder persoonlijke voorkeur

We nemen aan dat je niet op zoek bent naar een avontuurtje, of zelfs een nieuwe of extra vaste partner. Er vindt op onze avond evenmin partnerruil plaats zoals in een parenclub. Als je een bepaalde oefening wilt doen met een wisselpartner, wordt door het lot bepaald wie je wisselpartner is. Het kiezen van een wisselpartner naar persoonlijke voorkeur is dus NIET mogelijk. Ons uitgangspunt hierbij is dat het werken met een wisselpartner een innerlijk avontuur is waarin je in jezelf onvermoede gevoelens en emoties ontdekt. Geef jezelf de kans om te voelen wat er gebeurt als je de vooroordelen over andere mensen opzijschuift, die vooral op visuele indrukken zijn gebaseerd.

 

Begeleiding

De begeleiding wordt verzorgd door Noor en Karan. We beoefenen tantra niet als beroep. Onze opzet is niet-commercieel, dat wil zeggen we streven ernaar dat kosten en opbrengsten in evenwicht zijn.

Wij zijn een al vele jaren gelukkig getrouwd stel met één kind. Wij zijn een aantal jaar bezig met tantra en daarvoor ook met ontspanningsmassage, Noor ook met Reiki. Door tantra zijn wij nog meer met elkaar in verbinding gekomen en genieten nog meer van elkaar. We willen graag wat wij hebben geleerd delen met anderen.

Tijdens de workshops zorgen we op de eerste plaats voor een veilige sfeer, waarin deelnemers hun eigen grenzen en die van anderen respecteren. Daartoe hebben we spelregels opgesteld, die elke deelnemer vooraf dient te ondertekenen (zie aanmeldformulier onderaan deze pagina).

Bij elke oefening geven we vooraf uitleg en instructies en - waar mogelijk - geven we feedback op de uitvoering. Met name bij seksuele oefeningen komen wij als begeleiders echter niet tussenbeide. Dit deel van de oefeningen wordt uitgevoerd in de intieme sfeer van beide oefenpartners. Je kan nu eenmaal geen tantra leren zoals tijdens een autorijles. Tijdens de oefeningen observeren we de oefeningen van andere stellen. Dat helpt ons bij het beantwoorden van vragen die we na een workshop per e-mail ontvangen. We raden deelnemers aan om ook thuis te oefenen. Daartoe geven we in ons cursusboek een beschrijving van de oefeningen.

Voor actuele cursusdata zie homepage.

Aanmelden

Voorafgaand aan deelname aan deze serie is een deelname aan de Try-out Tantra-avond 'Shakti ont-moet Shiva' verplicht.


Het is niet mogelijk om losse avonden te volgen; deelnemers stellen prijs op een stabiele groep.

 

Reacties van deelnemers.

Ervaringsverslag Tantra-Avond van Janneke en Frans.

Overige activiteiten van Sahajayoginicinta:

Voor de cursusdata zie de Homepage.

 

Terug naar Home Page
15/5/17